Sex viktiga frågor!

  • Vill du bli inspirerad och vara kreativ tillsammans med andra?
  • Vill du utveckla ditt pedagogiska arbete?
  • Vill du ha roligt?
  • Vill du trots en knapp ekonomi ha mycket och varierat arbetsmaterial till dina elever?
  • Vill du göra en insats för miljön och lära dig återanvända och förvandla ”skräp” till läromedel?
  • Vill du vara med på en annorlunda kompetensutveckling?

Har du svarat ja på minst tre av frågorna, är du välkommen att delta i en IPREM-kurs.

Ingen kurs är planerad, men anmäl intresse. Jag kommer gärna med fullastad bil och har en- eller tvådagars kurser, eller en halvdags inspirationsträff.

Målgrupp
Denna kompetensutveckling vänder sig i första hand till personal i förskolan och särskolan, som arbetar tillsammans med barn som har autism. Men även andra barn och annan personal kan ha nytta av det ni kommer att göra.

Läromedel

Ni kommer att göra saker som kan bidra till utvecklingen av:

  • Kommunikation
  • Finmotorik
  • Öga-handintegrationen
  • Kognitiva funktioner

Ni får tillfälle att bekanta er med det nya läromedlet Flexa & Mixa och alla dess tusen möjligheter. Den som vill kan göra några uppgifter anpassade till sina egna elever. Köp läromedlet Flexa & Mixa på kursen till reducerat pris.

Ledare

Margareta Lundkvist, speciallärare och autismpedagog, konsult, föreläsare mm. och författare till häftesserien Autismpedagogik i vardagen och läromedlet Flexa & Mixa.
Vi är i de lokaler på särskolan där jag till vardags arbetar, på Stenportskolan i Lidköping. Jag inleder med en kort presentation bl.a. av läromedlet Flexa & Mixa. Sedan öppnar jag skåp och lådor och delar med mig av idéerna till de saker jag och mina medarbetare har tillverkat genom åren. Ni delar med er av era idéer och sedan låter vi kreativiteten flöda fritt i två dagar. Det är bara fantasin som kan sätta gränser.

Ta med ”kreativa sopor” och gärna egna foton, bilder och annat som ni vill använda. Jag har ett rejält lager av ”sopor” som ni naturligtvis får ta för er av. Dator och skrivare finns och möjlighet till kopiering och plastlaminering. Även en spiralmaskin finns om någon önskar använda en sådan. En begränsad mängd förbrukningsmaterial, så som papper, kardborreband, magnettejp och plastlaminat ingår i kursavgiften. Behövs mera går det att köpa och tillförs då på fakturan. Fika och enklare lunch båda dagarna ingår i priset.

Jag kan också komma tillså diskuterar vi ett up er och ha en- eller tvådagarskurser eller en halvdags inspirationsträff. Ta kontakt med mig, så diskuterar vi ett upplägg som passar er verksamhet.

IPREM-kurs 2010

Onsdagen den 4 augusti kom nio personal från träningsskolan i Sandviken till Lidköping vid Vänern, för att under två dagar göra läromedel av ”kreativa sopor” och testa Flexa & Mixa.

Det var glada och positiva människor som var mycket kreativa. På torsdag eftermiddag åkte de hem fullastade med saker till sina elever. Tomma glassburkar, vitaminburkar, lådor m.fl. tomförpackningar förvandlas till undervisningsmaterial.

Deltagarna visade en fantastisk kreativitet. När man jobbar mycket blir man hungrig. Rökt vänersik med diverse tillbehör är framdukat. Alla lät sig väl smaka. Tillfälle gavs att bekanta sig med det nya läromedlet Flexa & Mixa och dess ”tusen” möjligheter. De som ville testade att jobba med Flexa & Mixa på datorn och tog fram material till sina elever. Hela det kreativa gänget samlat.

Efter två intensiva dagar packar deltagarna ihop sina alster inför hemresan till Sandviken.Tack, för att ni ville komma, det var så roligt att få lära känna er under 2010 års IPREM-kurs!