Vem gillar inte dinosaurier? De allra flesta människor fascineras nog av dessa urtidsdjur. Och så finns det de som tycker så mycket om dem, att de utvecklar ett specialintresse.

När dinosaurier finns med, kan det bli så mycket roligare att lära sig siffror och att räkna. Det kan till och med vara avgörande för att matematikintresset över huvud taget ska vakna.

Dino-matte består av plastlaminerade och spiralbundna arbetsböcker i A5-format med fem arbetssidor, man arbetar bara på högersidorna. Alla sidor är ”rena”, utan ovidkommande illustrationer eller sidnummer som kan vara störande. Den första utgåvan består av fyra böcker,  som håller sig inom talområdet 1 – 5. De kan köpas var för sig eller eller som paket med alla fyra böckerna.

Sidorna är försedda med självhäftande kardborre där bilder och/eller siffror sätts fast. Detta möjliggör för elever som ännu inte utvecklat skrivförmågan, att få uppleva glädjen med att kunna arbeta självständigt i en arbetsbok.

 

Dino-matte är inte ett massproducerat läromedel, utan beställs och framställs efterhand. Detta möjliggör att vissa egna önskemål kan bli tillgodosedda. T.ex. så kan dinosaurier av bara en sort beställas, om någon har behov av det.

Välj mellan matt eller glansigt utförande.

”Reservdelar” så som bilder och sifferbrickor kan beställas, antingen som hela laminerade ark eller färdigutklippta med kardborre. Självhäftande kardborre av olika utförande kan också köpas.

Den som skaffat Dino-matte har ett hållbart läromedel, som kan användas om och om igen i många år av nöjda elever.

I webbutiken kan man se vad som finns att beställa.

Mejla gärna egna önskemål till margareta@semej.se

                                                                                                                              Bok 1

 

Bok 2

Bok 3

Bok 4